Aflevering 3: De klup van zevenenhalf

Op bijgaande foto zijn de kinderen te zien van de klup van zeveneneenhalf. Zij spelen op het terrein waar nu de C1000 en notaris Kos gevestigd zijn. Vermoedelijk zijn het dus kinderen uit de Doelenstraat, Tilburgseweg, Voortsepad of de Elst.

Op deze foto kwam een reactie van Brigitte Moonen, mede namens Erwin:
“Wij de denken dat het geen echte klup is. Als een soort voorloper van kindervakantieweek, werden een aantal jaren (ik meen dat ik twee keer heb meegedaan) op het veldje waar nu de C1000 staat, hutten gebouwd in de grote vakantie. Je kon daar naartoe gaan, kreeg hout en spijkers, en ging met een groepje een hut bouwen. Daar ‘woonde’ je dan en natuurlijk kreeg die hut een naam. De hut op de foto was zeker van een aantal kinderen die zich de klup van zeven-en-een-half noemde.
Volgens mij was Ed Lint, destijd ambtenaar cultuur, erbij betrokken maar ook dat weet ik niet zeker. Na een paar jaar verzon men iets anders, want ik kan me ook nog herinneren dat er een soort zeskamp werd opgebouwd in de Hispohal. Daar kon je dan in de grote vakantie aan meedoen. Ook dat kan ik me een keer of twee herinneren”.
En een reactie van Wil van Dijk, in 1963 geboren in de Haghorst en een paar jaar later verhuisd naar Hilvarenbeek en vanuit de Herlearstraat verhuisd naar en tegenwoordig woonachtig in Esbeek. Een echte wereldreiziger dus. Waarschijnlijk is hij het jongetje met de witte blouse, tegen het huisje aan. Van Dijk zal toen een jaar of 7 – 8 zijn geweest. Hij herkent verder niemand meer op de foto, maar hij weet nog wel dat het een geweldige tijd was.

[Aflevering 3, 30 april 2009]

Terug naar boven