Aflevering 7: Kermisvoetbal

Aflevering 7: Kermiselftal

Helemaal geen eerste gemeente-elftal dat tegen de kermis-exploitanten speelde weet Henk Noordermeer uit Diessen ons te vertellen. ‘Die hebben reeds ver vóór 1971 plaatsgevonden en wil je daar meer over weten neem dan maar eens contact op met de heer Antoon Klessens van de afdeling Openbare Werken van de gemeente Hilvarenbeek. Hij is in het bezit van vaantjes, bekers en uitslagen van de wedstrijden die ver vóór 1971 hebben plaatsgevonden.’ Maar dit onderzoek naar het betere werk laten wij graag aan de individuele lezer en liefhebber over.
Wij nemen genoegen met de namen die Henk aan ons heeft doorgemaild.
Achterste rij van links naar rechts: Ad Broeders, Rob Meuwese, Jac. van de Nouweland, Wilbert Segers, Piet Smolders, Henk Noordermeer en Dré Netten.
Voorrste rij, onbekend en onbekend, Peter Wouters, Henk Daelmans, Wil Panjoel en Jos Hendrikx. Een groot aantal van deze namen wordt ook genoemd door Trees Burgers.
Voor ‘onbekend en onbekend’ weet Piet Smolders uit Esbeek, oud-schilder bij de gemeente Hilvarenbeek, de oplossing. Wanneer er spelers tekort waren dan kwam de aanvulling uit het politiekorps en volgens Piet zijn dit dan ook Noud van der Staak en Jan de Hoog. Waren er dan nog meer tekort dan kwamen de kinderen van de ambtenaren in aanmerking. In dit geval Peter Wouters en Rob Meuwese. “En nog iets: De foto is niet uit 1971 maar uit 1972 want dat heb ik er zelf met de hand opgeschreven. Dat doe ik altijd als eerste als ik een foto krijg”. Piet heeft zo’n tien keer meegespeeld met het gemeente-elftal. Eerst op het Hilvariaterrein later op de velden van Buurs. De sfeer was altijd gezellig vooral na afloop bij Betje Ketel aan de tap.

Oud eerste-elftalspeler van Hilvaria Gust van Eijken herkent uiteraard het arbitrale trio met van links naar rechts: Jan van Hamond, Bert Wouters, en Rinus Ligtvoet. Dit trio heeft vele, vele wedstrijden geleid in Hilvarenbeek zowel op het veld als in de zaal.
Verder herkent hij wethouder Pierre Hosli en aanvoerder Piet Smolders. En uiteraard de informatie dat Henk Daelmans, inmiddels overleden, ook oudspeler was van Hilvaria en sportambtenaar bij de gemeente Hilvarenbeek. Hij was “the leading man” van het indertijd beruchte zeskampgebeuren en samen met zijn vrouw Elly nauw betrokken bij het jeugdcarnaval.
[Aflevering 7, 18 juni 2009]

Terug naar boven