Aflevering 16: Elftal Jozefmulo

Op de foto van het mulo-elftal hebben wij diverse tegenstrijdige reacties gehad. Als eerste Cor van de Hurk, een begrip als het gaat om de Beekse mavo. Ook Cor heeft vele, vele jonge mensen uit Hilvarenbeek de juiste weg gewezen in hun toen nog ongewisse toekomst. Cor gaf les, bracht wijsheid bij maar voedde en kneedde ook het menselijk gedrag. Volgens Cor is de foto van het elftal van de Mulo vermoedelijk uit 1963. ‘De knapen die er op staan zaten in 1960 in onze eerste klas. Het is een foto van de jaarlijkse sportdag’.
Eddy van Berkel, een van de leerlingen op de foto, reageert ook. “Voor de zekerheid heb ik bij de boek presentatie van Elastiek in de Carolus nog even met wat ouwe gabbers de foto doorgesproken. We zaten in de derde klas van de mulo. In de paasvakantie deden we mee aan een scholierentoernooi in Goirle op de velden van Voab. Daar is deze foto gemaakt”.
En wat zegt Piet Plasmans: “Het was een voetbaltoernooi in Berkel-Enschot of Oisterwijk. De ploeg verloor elke wedstrijd met grote cijfers, maar won wel de sportiviteitprijs”. Geen grote woorden maar nederig en sportief gedrag. Kom daar in deze tijd nog maar eens om.

Onze eigen archivaris Harrie Verhoeven maakt de verwarring nog groter: ‘Hierbij de namen van het schoolelftal van de mulo in 1964. Gemaakt op het Hilvariaveld aan de Wouwerstraat’
Staand v.l.n.r.: Frank Tooten – Ad van Brakel – Sjef Rooijakkers – Piet Plasmans – Eddy van Berkel – Jan van Korven.
Zittend v.l.n.r.: Ad Reijrink – Ad van de Wouw – Harrie Vennix – Wil Otten – Wil Hoogveld

Het venijn zit hem dus in het jaartal, de plaats waar de foto werd genomen, en de namen Jan of Toontje van Korven en keeper Harrie Al of Harrie Vennix. Wie hakt de definitieve knoop door?.

[Aflevering 16, 3 december 2009] © IGB

Terug naar boven