Agenda

OPENING MUSEUM DE DORPSDOKTER

Museum De Dorpsdokter nodigt u allen uit voor de opening van de uitbreiding en herinrichting van het museum op zaterdag 14 april om 16.00 uur. Zoals u ongetwijfeld weet is het museum aan Doelenstraat 53 uitgebreid met het naastgelegen pand waardoor de vaste collectie nu gelijkvloers te zien is en er plaats gekomen is voor nieuwe thema’s.

PLANTENVERKOOP EN OPENING ROLSTOEL PADEN

De paden van de heemtuin zijn rollator- en rolstoelvriendelijk gemaakt (zie foto). Ook zijn er in de kruidenperken nieuwe informatiebordjes geplaatst.
Op zaterdag 14 april en zondag 15 april wordt weer de jaarlijkse plantenmarkt gehouden. Op zondag  15 april om 13.30 uur wordt dit pad door wethouder Sylvia Bloemsma feestelijk geopend. Ook leden van de heemkundige kring zijn hierbij van harte welkom. 

FIETS- EN WANDELEXCURSIE
Op zaterdag 21 april organiseert onze heemkundige kring o.l.v. Jan van Helvoirt een fiets-, wandelexcursie naar ‘Hilvarenbeek Noord’. Tijdens deze tocht licht Jan de oude wegstructuren tussen Beek en Tilburg toe en worden deze paden en wegen deels ook bereden. Verder wordt er een bezoek gebracht aan de Blauwe Hoef en de Hilverhoef, waarbij eigenaar Hendrik Roozen uitleg zal geven. De excursie wordt beëindigd met een wandeling over Landgoed Hilverhoef.  Plaats en tijdstip van verzamelen worden tijdig bekend gemaakt.

EXCURSIE NAAR AD VAN SLEUWEN

Op zaterdag 26 mei zijn we uitgenodigd bij ons lid Ad van Sleuwen, o.a. kerkorganist, docent kerkorgel en Van Hirtum kenner. Achter zijn huis in Weebosch heeft hij een studio gebouwd met daarin een prachtige verzameling piano’s en orgels. Meer informatie volgt.