Agenda

PRESENTATIE “HILVARENBEEK IN DE JAREN TACHTIG”.

Op donderdag 2 november a.s. presenteert Ad van Gool i.s.m. Heemkundige kring Hilvarenbeek en Diessen ‘Ioannes Goropius Becanus’ het door hem samengestelde fotoboek “Hilvarenbeek in de jaren tachtig”. 
Op die avond zijn twee gastsprekers uitgenodigd die op hun eigen wijze terugblikken op Hilvarenbeek in de jaren tachtig.
Eén van hen is Ger Ligtvoet, destijds rechercheur in het dorp. Hij belicht de achtergronden van het grootste drama uit die jaren: de overval in 1984 op de AH in Hilvarenbeek, die eigenaar Cor Kloppenberg het leven kostte.
De tweede gastspreker is oud-burgemeester Willem Ligtvoet die van 1985 tot 1994 hier burgemeester was en op zijn eigen plezierige wijze zijn licht zal laten schijnen op die periode.
De 325 foto’s zijn afkomstig uit de archieven van de Hilverbode en het Beeks Weekblad en zijn voorzien van passende teksten.
De eerder verschenen fotoboeken, “Hilvarenbeek in de jaren zestig” en “Hilvarenbeek rond de jaren zeventig” waren na hun verschijnen snel uitverkocht, het laatste zelfs binnen vier weken.
Het boek is te koop na afloop van de lezing op 2 november in de Gouden Carolus. Na 2 november is het boek te koop bij de Heemkundige kring (via hilvarenbeek@heemkundigekringhilvarenbeek.nl), bij Ad van Gool (via advangool@hotmail.com) en bij Kantoorboekhandel Peter Swaanen.
Vóórinschrijven kan door bij één van bovengenoemde e-mailadressen een machtigingskaart aan te vragen.
Presentatie “Hilvarenbeek in de jaren tachtig”, donderdag 2 november, 20.00 uur, Gouden Carolus, Gelderstraat 20, Hilvarenbeek. Prijs €19,95.

DOCUMENTAIRE ‘VAN LOO TOT LEIJ’ NADER ZIJN VOLTOOIING’

In de maand oktober worden bij de documentaire van ‘Van Loo tot Leij’ de laatste puntjes op de ‘i ‘ gezet. De documentaire is een samenwerking van de Heemkundige kringen van Hilvarenbeek en Poppel en van Beek TV.
De oude route van Turnhout via Poppel, Rovert, Klein Loo en Wouwerstraat tot de Vrijthof is in kaart gebracht. Op de tocht langs deze oude baan worden we begeleid door Jan van Helvoirt, Cees Ketelaars, Ton de Jong en onze vrienden van Nicolaus Poppelius. 
We verwachten nog vóór de jaarwisseling de documentaire op Beek TV te vertonen.